(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Drage učenke in učenci, spoštovani starši

Izteka se peti teden našega učenja na daljavo. Upam, da ste se sedaj že navadili, in da si lahko skupaj s starši uredite dan tako, da imate čas za šolsko delo in tudi čas za druge stvari. Upam tudi, da redno obiskujete našo spletno stran ter zavihek Učenje na daljavo, kjer vas vse čakajo med drugim čakajo tudi obvezne vsebine iz gibanja in športa.

Zahvaljujemo se vam, ker ste nam poslali veliko posnetkov, fotografij, zapisov o športnem dnevu, ki smo ga imeli v tem tednu. Vedno z veseljem in ponosom pogledamo, kako ste ustvarjalni in domiselni. Zanimivo, ampak ravno te razmere, v katerih smo se znašli, so dobre za to, da se domislimo marsičesa novega in drugačnega.

Teden pred nami bo kratek. Ker je v sredo, 22. aprila, dan zemlje, bomo imeli v petek EKO DAN. Za šeste in devete razrede pa bo to projektni teden, namenjen raziskovanju, znanosti in znanstvenikom. Projektni teden običajno izvedemo z določenimi razredi tudi takrat, ko je pouk, tokrat pa bomo poskusili tudi na daljavo. Učitelji različnih predmetov so se med seboj povezali in boste z njimi medpredmetno predelali nekatere učne vsebine, in sicer v šestem razredu Svet celin in oceanov, v devetem pa Znanost je v mestu. Več informacij o tem bodo poslali vaši učitelji.

Sicer pa smo danes dobili tudi uradno informacijo, da nacionalni preizkusi znanja, ki so običajno v začetku maja, letos odpadejo.

Starše prosim, da mi javite na moj e-naslov, če karkoli potrebujete.

Želim vam lep vikend, pa seveda, ostanite zdravi!

Dostopnost