(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Spoštovani starši, drage učenke in učenci
V ponedeljek, 9. novembra 2020, se po podaljšanih jesenskih počitnicah prične pouk na daljavo, in to za vse učence.
Na naši šoli smo se na to skupaj z učenci intenzivno pripravljali. Izobraževanje na daljavo bo potekalo po organizacijskem modelu, ki ga bomo v obliki tedenskega pregleda vsakokrat na začetku delovnega tedna objavili v kanalih razredov v Teamsu ali poslali po e-pošti (1. triada). Učenci naj učno snov predelajo v dopoldanskem času; popoldanski čas naj bo namenjen gibanju, družini in sprostitvenim dejavnostim.
Delali bomo preko elektronske pošte, MS Teamsa in v Zvezku za predavanje (One Note); orodje smo večkrat preizkusili in preverili pri pouku, zato upamo, da ne bo težav. Če pa bodo, nam o tem sporočite, bomo takoj skušali pomagati. Vsebine športa bodo objavljene v zavihku UČENJE NA DALJAVO na naši spletni strani, za vse razrede skupaj. V tem zavihku bomo objavljali tudi mnoge druge in zanimive vsebine in povezave ter vsebine poskusa razširjenega programa Zdravje in gibanje.
Organizacijski model in podrobna navodila bodo v ponedeljek zjutraj predstavljeni učencem (in tudi staršem mlajših učencev) preko srečanj v živo, ki jih bodo sklicali razredniki. Preverili bomo izvedljivost tedenskega načrta (glede sorojencev, a le tistih, ki obiskujejo našo šolo). Učence prosimo, da se v času učenja na daljavo dopoldne posvetijo šolskemu delu, da so obvezno prisotni na videokonferencah, da oddajajo naloge sproti. Z učiteljem posameznih predmetov lahko komunicirajo po šolskem urniku (recimo, pokličejo, vprašajo, prosijo za pojasnilo ali dodatno razlago). Na ta način želimo zagotoviti, da se delo učencev ne bo razvleklo čez ves dan in bodo zaradi tega imeli proste popoldneve. Tudi videokonference bodo pri vsakem predmetu obvezne vsaj 1× tedensko do 20 minut (predmetna stopnja), o ostalih srečevanjih v živo se bodo dogovorili s posameznim učiteljem predmeta. Verjamem, da bodo učenci dogovore z njihovimi učitelji spoštovali.
Starše vljudno prosimo, da razredniku takoj javite, če je vaš otrok zbolel in nam tudi sporočate, če bi slučajno prišlo do okužbe v družini. Na naši spletni strani je objavljeno tudi obvestilo o možnosti prevzema kosila za naše učence; prosimo vas, da nam sporočite vašo odločitev. Prav tako nam javite, če imate težave z internetnim dostopom ali potrebujete računalnik. Po najboljših močeh se bomo potrudili in vam pomagali. O tem javite razredniku ali na moj e-naslov: marija.osvald-novak@oslovrenc.si.
Skupaj z vami si želimo, da se razmere umirijo in upamo, da se bomo lahko kmalu spet srečali v šoli. V tem času pa zagotovo spoštujmo ukrepe, ki nam jih nalaga naša država in NIJZ.
Lepo vas pozdravljam

Ravnateljica Marija Osvald Novak, prof.

Dostopnost