(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Vlada Republike Slovenije je za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. Od ponedeljka, 30. 11. 2020, torej ostaja v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja v enakih določilih, kot do sedaj. To za nas tudi pomeni, da se naslednji teden še šolamo od doma, po 7. decembru pa bomo, če se bomo vsi potrudili izboljšati epidemiološko situacijo, predvidoma začeli odpirati šolo najprej za učence 1. triade ter za tiste učence, ki imajo težave z IKT ali pa potrebujejo druge vrste pomoči (npr. dodatno strokovno pomoč …). 
Od včeraj je tudi znano, da bomo imeli letos samo eno ocenjevalno obdobje, ki traja celo šolsko leto, in da je število ocen zaradi tega tudi manjše. Vsem nam bo lažje, ker ne bomo toliko obremenjeni z ocenjevanjem. Bomo pa preverjali in gradili na znanju, poudarek bo na preverjanju znanja in zbiranju kakovostnih povratnih informacij o učenkinem/učenčevem znanju in napredku. Ravno o tem govori formativno spremljanje znanja, o katerem smo vas že pred leti na naši šoli seznanili.
Prosimo vas, da tudi v zasebnem življenju upoštevate priporočila NIJZ, ki za čas trajanja epidemije odsvetuje druženje z drugimi osebami izven družine. Morda je sedaj že težko in traja dolgo, a malo še stisnimo zobe.
Saj se bo prižgala lučka. Skupaj zmoremo in bomo!

Dostopnost