(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

V Evropskem tednu mobilnosti organiziramo tekmovanje v hoji peš, vsak otrok, ki se vsaj en dan odpravi v šolo ali domov peš, sodeluje v nagradnem žrebanju za pametno uro, ki šteje korake. Podelimo tri nagrade.

Izvedba preventivne prometne delavnice imenovane Hitrost. Intervencija poteka dve šolski uri v obeh 8. razredih, prisotna sta mladinska delavka in ambasador- poškodovanec. Termin izvedbe je 12. 9. 2022 in 26. 9. 2022.

Prvošolci skupaj se skupaj s policistom sprehodijo po kraju in spoznajo pomen prometne varnosti, prometna pravila in varno šolsko pot.

V evropskem tednu mobilnosti izvedemo likovni natečaj na temo prometne varnosti in pripravimo razstavo izdelkov. Likovnega natečaja se udeležijo učenci od 1. do 9. razreda.

Na šolskem igrišču učitelji osnovne šole organizirajo prometni poligon, kjer se otroci učijo varne vožnje s kolesi in skiroji.

Izlet s kolesi po kraju (organizirano za vse učence, ki že imajo kolesarski izpit, od 5. razreda naprej).

Otroci vrtca se v spremstvu staršev na dan brez avtomobila (22. september), ki zaključuje Evropski teden mobilnosti, odpravijo peš v vrtec. Zbirališče je zjutraj ob 7.30 na ploščadi pri Mercatorju. Na poti je prisoten policist, otroci ustvarijo poučen transparent, za večjo vidnost nosijo rumene balone.

Dostopnost