(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

V ponedeljek, 31. 1. 2011, bomo imeli kulturni dan za učence 4., 5., 6., 7. in 8. razreda. Učenci pridejo v šolo ob 8.15. Najprej bomo imeli malico, nato pa se bomo z avtobusi odpeljali v Maribor, kjer si bomo ogledali film »Gremo mi po svoje«. Po ogledu filma bomo v šoli izvedli dve delavnici:

  • učenci 4., 5.  in 6. razreda bodo v skupinah izdelali plakate, na katerih bodo predstavili film in glavne junake. Zato naj prinesejo s seboj barvice, flomastre, lepilo, škarje in izrezke iz časopisov, revij ali interneta, kjer je predstavljen film ali glavni igralci.
  • učenci 7. in 8. razreda bodo oblikovali vprašanja za hitri kviz, na katera bosta odgovarjali ekipi obeh sedmih in osmega razreda.

Po kvizu in predstavitvi plakatov v avli šole bo od 13. ure naprej kosilo in OPB po urniku.

Kulturni dan bodo imeli tudi učenci 9. razreda. Odhod v Ljubljano bo ob 7.30 uri s parkirišča pri vrtcu. Učenci se zberejo pred šolo ob 7.15.  Malico bomo vzeli s seboj. Ogledali si bomo Plečnikovo Ljubljano ter predstavo Zgodovina JAZZA v Cankarjevem domu. V Lovrenc na Pohorju se bomo vrnili predvidoma ob 17. uri.                                    

Dostopnost