(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Po letu dni premora smo se v  soboto, 12. 11. 2016, spet udeležili regijskega tekmovanja Mladina in gore, ki je potekalo na OŠ Griže v okolici Žalca.

Tekmovanje Mladina in gore je teoretično tekmovanje, kjer se preverja znanje Planinske šole in dodatnega gradiva. Na tekmovanje smo se začeli pripravljati že v mesecu marcu, ko smo organizirali Planinsko šolo na Klopnem vrhu, ki so jo vsi uspešno opravili. Znanja smo obnavljali tekom leta na raznih planinskih izletih, planinskem taboru orientacijskih tekmovanjih in seveda na tedenskih srečanjih, ki potekajo vsak četrtek ob 16. uri v prostorih šole. Tako smo si pred tekmovanjem razdelili tematike, jih podrobno predelali in se polni znanj in radovednosti odpravili na tekmovanje.

Sobotnega tekmovanja se je udeležilo 21 ekip in najboljša tretjina vseh ekip iz celotne je dobila vstopnico za državno tekmovanje, ki bo potekalo januarja v okolici Idrije. Po krajšem kulturnem programu, ki so ga pripravili učenci OŠ Griže so otroci odšli na težko preizkušnjo pisanja testov, mentorji pa smo imeli posvet. Po končanem pisanju testov smo imeli malico. Med čakanjem na rezultate pa smo si čas krajšali s plezanjem, potopisnim predavanjem in bansi. Sledila je težko pričakovana razglasitev rezultatov. Naši Lovrenški Gozdovniki so si prislužili odlično 12. mesto in s tem z las ušli državnemu tekmovanju. Vsekakor pa smo preživeli en lep dan v družbi novih prijateljev in domov prinesli nova znanja in izkušnje. Veselimo se že naslednjega tekmovanja, ki bo mogoče celo v naših krajih.

Seveda se moram na koncu zahvalit vsem, ki nas podpirate in nam pomagate pri izvedbi programa za mladino in seveda iskrene čestitke tekmovalcem!

FOTOGRAFIJE

 

Mentorica in načelnica PD Lovrenc na Pohorju

Estera Paradiž

Dostopnost