(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Naša šola je že od lanskega šolskega leta priključena projektu UNESCO. Že lani je bilo izpeljanih veliko UNESCO  projektov in hkrati smo se udeležili  srečanja ASP net šol v Semiču, v Beli Krajni. Srečanja se udeležijo šole, ki so članice UNESCA iz vseh slovenskih regij. Naša šola spada pod Podravsko regijo, udeležijo se ga koordinatorji ali mentorji z učenci. 

Letos UNESCO ASP mreža Slovenije obeležuje 30-letnico. Srečanje je letošnje leto potekalo na prelepi Gorenjski, 27. 9. 2023, v Naklem. Na srečanje sta z mano odšli dve devetošolki Alina Arl in Mojca Poglajen, ki sta na kratko povzeli dogajanje in svoje vtise. 

»Srečanje se je začelo že zelo zgodaj. Že takoj na avtobusu sva spoznali veliko prijetnih ljudi. V Naklu so nas sprejeli dijaki bio-tehničnega centra. Na prireditvi so nam razložili kaj je UNESCO in nam zapeli njihovo himno. Potem smo šli v Cerklje na zelo lep grad Strmol, kjer smo ugotovili, da so lahko krokodili hišni ljubljenčki. Po ogledu mesta Cerklje smo se napotili proti Lovrencu. Če bi lahko izbrali, bi šli še enkrat.« Mojca in Alina 

Mentorica Barbara Čučko, mag. prof. 

Dostopnost