(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Danes zvečer so v Lovrenc prispeli naši letošnji gostje iz Španije, tokrat prvič z učitelji tudi šest učencev. Objavljamo fotografijo, posneto ob njihovem prihodu, pred vhodom v šolo.

Tukaj bodo od nedelje, 11. 2. 2024, do nedelje, 18. 2. 2024. Učitelji so nastanjeni v Lovrencu, učenci pa stanujejo pri družinah gostiteljicah petih osmošolcev.

Učenci bodo pri pouku ves teden skupaj z 8. a in 8. b razredom. Učitelji se bodo občasno pridružili uram naših učiteljev in opravljali opazovalno prakso. Naše goste bomo uradno sprejeli v ponedeljek zjutraj; v torek smo jih povabili, da se nam pridružijo na pustovanju. Poleg dopoldanskih ur pouka pri osmošolcih jim bomo v popoldanskem času tako v šoli pripravili zanimiv program, med drugim v četrtek Valentinov ples v organizaciji devetošolcev, v soboto pa jih bomo popeljali na ogled Ljubljane. V popoldanskem času se bodo lahko družili pri družinah gostiteljicah ter spoznavali življenje slovenskih družin. Tako bodo imeli španski šolarji možnost, da izkusijo, kako poteka pouk na slovenskih šolah, spoznajo življenje v manjšem kraju, naše najpopularnejše jedi, znamenitosti ter spletejo nove prijateljske vezi.

V nedeljo, 18. 2. 2024, zgodaj zjutraj odpotujejo domov.

Dostopnost