(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

NAVODILA ZA UPORABO APLIKACIJ

UVOD  V OFFICE 365

Kaj je Office 365? To je skupek programov, ki so nameščeni na oddaljenih strežnikih. Zagotovo poznate Word ali Excel, PowerPoint in še kakšne program podjetja Microsoft. Do vseh teh programov lahko dostopate in še do mnogih drugih programov preko spleta, če imamo e-račun na Office 365. Podobno storitev ima tudi  podjetje Google. Zagotovo poznate Gmail in ostale njihove programe.

Office 365 smo na naši šoli pričeli uporabljati konec 2013 in začetek 2014 po tem, ko je vlada podpisala pogodbo z Microsoftom. Naprej smo pričeli z elektronsko pošto s časom pa smo začeli uporabljate tudi druge programe. Učenci, ki so obiskovali računalništvo, so svoje e-račune (e-naslove) dobili pri pouku računalništva, vsi  ostali učenci pa so dobili svoje e-račune, ko se je kolesarski izpit pričel opravljati samo v elektronski obliki. Torej so učenci e-račune že imeli od petega razreda dalje in so vsaj deloma poučeni o uporabi storitve Office 365 že nekaj let.

Od ponedeljka 16. 3. 2020 dalje, ko so zaprte šole, pa smo e-račune uredili za vse učence od 1. do 9. razreda. To smo naredili zato, da imamo pri pouku na daljavo možnost komunicirat direktno na e-naslove učencev in ne obremenjujemo vaših osebnih e-naslovov s preveliko količino e-sporočil.

Spodaj so podana kratka navodila za prijavo v Office 365 in tudi video posnetek.

      

Dostopnost