(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

SOBIVANJE

Projekti Društva za trajnostni razvoj (trije projekti)

Projekt Spodbujamo prijateljstvo je nacionalni projekt vokviru Društva za trajnostni razvoj –Sobivanje. Namenjen je otrokom v slovenskih šolah in vrtcih. Glavni cilj natečaja je otroke spodbujati k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih odnosov. V letošnjem šolskem letu bomo četrtošolci sodelovali pri tem projektu, hkrati pa se povezali še s kakšnim razredom naše šole, ki je pripravljen sodelovati z nami in se z nami družiti. Želimo si učencev predmetne stopnje, ki bodo kot starejši učenci odgovorno in prijateljsko pogledali na nas mlajše. Natečaj poteka od januarja do maja. Čas prijave: januar. Vodja: mag. Metka Hrastnik, prof.

Projekt »Slovenija kot jo vidimo otroci« je nacionalni projekt v okviru Društva za trajnostni razvoj –Sobivanje. Namenjen je otrokom v slovenskih šolah in vrtcih. Glavni cilj projekta je, da otroci kmalu začnejo spoznavati lepote naše dežele in razvijejo pozitivno čustvo do svoje domovine. V letošnjem šolskem letu se bomo v projekt aktivno vključili z učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Turistična vzgoja. Predstavili bomo značilnosti, lepote svojega kraja, skrivne kotičke, ki jih drugje še ne poznajo in jih otroci želijo pokazati in predstaviti tudi drugim vrstnikom in ljudem na sploh. V okviru projekta bo izdana knjiga, ki bo predstavljala celotno Slovenijo, vse regije in bo vključevala vsa prejeta dela. Okviren terminski načrt projekta: od januarja 2022 do maja 2022. Vodja: Katja Herič, prof.

Projekt Varno v vrtec in šolo. Šola sobivanja združuje projekte iz vseh področij trajnostnega razvoja in celostno obravnava tematiko tega. Projekt varno v vrtec in šolo je nacionalni projekt. Namenjen je otrokom v slovenskih šolah in vrtcih. Bistvo in poudarek je na varni poti otrok v vrtec in šolo. Projekt je zasnovan kot kreativni natečaj, v sklopu katerega je naloga otrok v vrtcih inšolah predstaviti okolico vrtca in šole in izraziti svoje poznavanje varnosti v prometu.Projektu se bomo pridružili s prvošolci, ki v prvih dneh šolanja spoznavajo cestna pravila in načine kako poskrbimo za varnost v prometu.
Z učenci bomo:

  • Spoznali varno pot v šolo, ki jo bo predstavil policist
  • Spoznali prometne znake, ki so namenjeni pešcem
  • Se pogovorili o pomembnosti rutice, kresničke, odsevnikov-Se igrali igre na temo prometne varnosti
  • Ustvarili plakat Varno na poti in ga razstavili pri vhodu

Terminski načrt projekta: September 2021. Vodja: Natalija Kraner.

Dostopnost